REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK FAALİYETLERİ

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık öğretmeni Şule ŞAHİN ‘in öncülüğünde, bireysel ve toplu olarak, rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerimiz, eğitim öğretim yılı boyunca devam etmiştir. İlgili çalışmalar, öğrenciler, veliler ve öğretmenlere yönelik gerçekleştirilmiştir.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ:

1- Rehberlik Genel Hedefi, Bilinçli Teknoloji Kullanımı ile ilgili Güvenli Net konulu sunum Okul Rehber öğretmeni tarafından yapılmıştır.

2- Rehberlik Yerel Hedefi, Okul Başarısını Artırma Yöntemleri ile ilgili Dikkati Artırma Yöntemleri konusunda bilgilendirmeler, Okul Rehber Öğretmeni tarafından yapılmıştır.

3- Rehberlik Yerel Hedefi, Okul Başarısını Artırma Yöntemleri ile ilgili Verimli Çalışma Yöntemleri konulu seminer 3 ve 4. Sınıflara verilmiştir.

4- Rehberlik Özel Hedefi, Öğrenme Stilleri ile ilgili envanter 3 ve 4. Sınıflara uygulanmıştır.

5- Rehberlik Özel Hedefi, Öğrenme Stilleri konulu seminer 3 ve 4. Sınıflara verilmiştir.

6- Rehberlik Özel Hedefi, Mesleki ilgi, Yetenek, Değer ilişkisi ile ilgili bilgilendirmeler 1 ve 2. Sınıflara yapılmıştır.

7- Rehberlik Özel Hedefi, Mesleki ilgi, Yetenek, Değer ilişkisi ile ilgili Meslek Tanıtımı sunumu 1 ve 2. Sınıflara Okul Rehber Öğretmeni tarafından yapılmıştır.

8-PSD çalışmaları kapsamında, Psikoeğitim/Deprem, 8 Modül, etkinlikler, sınıf rehber öğretmenleri tarafından tüm sınıflarda uygulanmıştır.

9- TBM çalışmaları kapsamında, Modül 1, Modül 2 ve Modül 3 ile ilgili sunumlar 1. Sınıf öğrencilerine yapılmıştır.

10- Bireyi tanıma teknikleri kapsamında, Şiddet Algısı Anketi 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine uygulanmıştır.

11- Şiddet Algısı Anketi sonuçları doğrultusunda Şiddet Türleri, Akran Zorbalığı, Siber Zorbalık, Güvenli Net konularında bilgilendirmeler 3 ve 4. Sınıf öğrencilerine Rehber öğretmen tarafından yapılmıştır.

12- Öfke ve Stres Yönetimi ile ilgili, tüm sınıflarda, ilgili sınıf rehberlik etkinlikleri, sınıf öğretmenleri tarafından gerçekleştirilmiştir.

13- Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele çalışmaları kapsamında, Duyguları Tanıma konulu video izleme-oyun-konuşma halkası etkinlikleri her zümreden bir sınıf ile Okul Rehber Öğretmeni tarafından gerçekleştirilmiştir.

14- Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele çalışmaları kapsamında, konu ile ilgili video izleme etkinliği, sınıf öğretmenleri tarafından tüm sınıflarda gerçekleştirilmiştir.

15- Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele çalışmaları kapsamında, konu ile ilgili oyun oynama etkinliği sınıf öğretmenleri tarafından tüm sınıflarda gerçekleştirilmiştir.

16- 1. Sınıflarda Snellen Göz taraması Rehber Öğretmen tarafından yapılmıştır.

17- Okul içerisinde Rehberlik servisini tanıtıcı pano hazırlanmıştır.

18- Verimli çalışma yöntemlerini anlatan pano hazırlanmıştır.

19- Güvenli Net’i tanıtıcı pano hazırlanmıştır.

20- Kadına Yönelik Şiddetle Mücadeleyi anlatan pano hazırlanmıştır.

VELİLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ:

1- Rehberlik Genel Hedefi, Bilinçli Teknoloji Kullanımı ile ilgili Güvenli Net konulu seminer Okul Rehber öğretmeni tarafından yapılmıştır.

2- Rehberlik Yerel Hedefi, Okul Başarısını Artırma Yöntemleri ile ilgili Çocuğum Okula Başlıyor adlı seminer, Okul Rehber Öğretmeni tarafından yapılmıştır.

3- Rehberlik Yerel Hedefi, Okul Başarısını Artırma Yöntemleri ile ilgili Verimli Çalışma Yöntemleri konulu seminer Okul Rehber Öğretmeni tarafından yapılmıştır.

4- Rehberlik Yerel Hedefi, Okul Başarısını Artırma Yöntemleri ile ilgili Başarıyı Artırma Yöntemleri konulu seminer Okul Rehber Öğretmeni tarafından yapılmıştır.

5- Bireyi tanıma teknikleri kapsamında, Şiddet Algısı Anketi velilere uygulanmıştır.

6- Şiddet Algısı Anketi sonuçları doğrultusunda Şiddet Türleri, Akran Zorbalığı, Siber Zorbalık, Güvenli Net konularında bilgilendirmeler Okul Rehber öğretmeni tarafından yapılmıştır.

7- TBM çalışmaları kapsamında, Madde Bağımlılığı farkındalık eğitimi Okul Rehber Öğretmeni tarafından verilmiştir.

8- Psikolojik Sağlamlık hedefi doğrulusunda, Uzman Psikolog Nazlı Toraman AYDIN tarafından konu ile ilgili soru cevap etkinliği düzenlendi.

9-PSD çalışmaları kapsamında, Psikoeğitim/Deprem eğitimi Okul Rehber Öğretmeni tarafından verilmiştir.

10-PSD çalışmaları kapsamında, Psikoeğitim/Kayıp-Yas eğitimi Okul Rehber Öğretmeni tarafından verilmiştir.

11- Güvenli Net’i tanıtıcı broşürler veli ile paylaşılmıştır.

ÖĞRETMENLERE YÖNELİK GERÇEKLEŞTİRİLEN REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETLERİ VE FAALİYETLERİ:

1-PSD çalışmaları kapsamında, Psikoeğitim/Deprem eğitimi Okul Rehber Öğretmeni tarafından verilmiştir.

2-PSD çalışmaları kapsamında, Psikoeğitim/Kayıp-Yas eğitimi Okul Rehber Öğretmeni tarafından verilmiştir.

3- Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele içerikli video tüm öğretmenlerce izlendi.

4- Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele içerikli oyun tüm öğretmenlerce, öğrencileri ile

birlikte oynandı.

30-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202230-06-202226-05-202226-05-202226-05-202230-06-2022

Etiketler :rehberlik 2023,