Özel Eğitim-Özel Yetenek

Okulumuz Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık öğretmeni Şule ŞAHİN ‘in öncülüğünde, tüm öğretmen ve yöneticilerimizin katkıları ile özel yetenek ve özel eğitim alanındaki faaliyetlerimiz, 2022-2023 Eğitim öğretim yılı boyunca gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, Bilsem merkezine yapılan geziler, resim, şiir, kompozisyon yarışmaları, Bilsem Kılavuzlarının açıklanması ve bilgilendirme çalışmaları, Bilsem taramaları ve sınavlarına katılımlar, Özel Eğitim desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler ve bu öğrencilerin sınıf öğretmenleri ile velilerinin bilgilendirilmesi faaliyetleri, İlgili öğrenci velilerine yönelik bilgilendirme çalışmaları, Destek eğitimi faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi, Özel yetenekli öğrencilerin veli ve öğretmenlerinin bilgilendirilmeleri, ilgili eğitimleri alınmasının sağlanması çalışmaları yapılmıştır.

Ek olarak yeni Eğitsel değerlendirme formlarının e-rehberlik sistemi üzerinden nasıl yapılacağı, yeni BEP dosyası konularında bilgilendirme toplantıları Okul Rehber Öğretmeni tarafından öğretmenlere yönelik olarak yapılmıştır.

Engel türleri, dil ve konuşma güçlüğü konulu seminer öğrenci velilerine yönelik olarak yapılmıştır.

Etiketler :rehberlik,